Hjulinställning

En felaktig hjulinställning sliter dina däck snabbt. Däckkostnader och bensinförbrukning ökar. Kontroll bör ske regelbundet. Om du inte vet när hjulinställningen gjordes senast så kan det vara dags för en kontroll.

 

Vår fyrhjulsinställning/kontroll görs med en av marknadens mest avancerade utrustningar. Vi klarar av i stort sett alla typer av fordon. För den som av någon anledning vill ha en "egen" inställning så kan vi naturligtvis göra även den.

 

Varför hjulinställning?
Du monterar nya däck men ganska snart har några däck blivit mer slitna än de övriga. På en modern bil kan det gälla det både fram- och bakdäck. Vanligaste orsaken är en felaktig hjulinställning.

 

Känns bilen slingrig eller spårkänslig, drar den åt ena sidan, vibrerar ratten? Dessa problem löses med en riktig balansering och fyrhjulinställning. Regelbundna hjulinställningar får bilen att uppträda stabilt och du får en säkrare bil.

 

Med korrekt hjulinställning rullar alla hjul på rätt sätt vilket också ger minsta möjliga rullfriktion. Detta i kombination med rätt "lufttryck" betyder lägre bränsleförbrukning och bättre totalekonomi.

 

Riktig hjulinställning hjälper också bilens fjädringssystem att göra sitt jobb. Ojämnheter och stötar i vägbanan absorberas effektivare. Säkerhet, komfort och körkänsla höjs både för dig själv och dina passagerarna.